ERKKI VÄKIPARTA PALKITTIIN

19.08.2020
Kuva: Narukerä
Kuva: Narukerä

Porin Urheilutoimittajien kerho palkitsi lauantaina viime vuoden parhaita porilaisurheilijoita ja myös seuratyöntekijöitä. Arvostetun Martti Laippala -elämäntyöpalkinnon sai Narukerän Erkki Väkiparta.


Erkki Väkiparralle urheilutoimittajien elämäntyöpalkinto


Urheilu on ollut merkittävä osa Erkki Väkiparran elämää lapsesta lähtien. Jääpallon parissa alkoi uusi ura, jota on nyt jatkunut liki 40 vuotta. Ensin hänet nähtiin pelaajana (muun muassa 1. divisioonassa kuusi kautta, 93 maalia), sitten pelaaja-valmentajana, valmentajana, joukkueenjohtajana, hallituksen jäsenenä ja lopulta puheenjohtajana kymmenen vuotta. Vuonna 2013 hänen kutsuttiin seuran kunniapuheenjohtajaksi. Nyttemmin työ jatkuu taas hallituksessa sen varapuheenjohtajana.

Erkki oli osaltaan vaikuttamassa siihen, että Poriin saatiin iso tekojäärata (kolmas Suomessa) 1985. Hänelle kuuluu kunnia Porin ison tekojääradan olosuhteiden kehittämisestä. Kaupungin kanssa yhteistyössä hän sai aikaan, että kentälle vuonna 1995 rakennettiin suojaisa, lämmitettävä katsomo. Ruotsista saatujen vaikutteiden myötä Erkin päässä iti myös ajatus omasta seuratalosta. Kovin ponnistuksin, neuvotellen ja sovitellen, ja ennen kaikkea suurelta osin talkootyöllä talo valmistui 2005, juuri sopivasti Narukerän ensimmäiseen Porissa pelattuun jääpallofinaaliin.

Jääpalloansioistaan Erkki on nostettu Jääpallon Kunniagalleriaan numerolla 39. Hänelle on myönnetty mm. Jääpalloliiton kultainen ansiomerkki ja Suomen opetus- ja kulttuuriministeriön ansioristi.BandyliigaToimitus onnittelee...