UUSI LAUTAKUNTA JA SÄÄNNÖT

Kaudelle 2020-21 on nimetty uusi kurinpitolautakunta, ja samalla on päivitetty Jääpalloliiton kilpailusäännöt kokonaisuudessaan.


KURINPITOLAUTAKUNTA

AALTONEN Timo - SUOMINEN Kimmo- KELTANEN Timo

varajäsen

TAMMILEHTO Esko


SUOMINEN Kimmo, Puheenjohtaja

Helsinkiläinen Suominen on uransa aikana edustanut asiakkaitaan oikeudenkäynneissä ja välimiesmenettelyissä riita-asioihin liittyen tavaramerkkeihin, tekijänoikeuksiin, patentteihin, yrityssalaisuuksiin, toiminimiin sekä sopimattomaan menettelyyn elinkeinotoiminnassa. 

Tämän lisäksi Suomisella on laaja kokemus yritysten välisestä riitojen ratkaisusta ja hän on avustanut asiakkaitaan myös muunlaisissa monimutkaisissa oikeudenkäynneissä ja välimiesmenettelyissä. 

Kimmo myös hoitaa urheiluoikeudellisia toimeksiantoja..

Jäsenyydet:

  • Suomen Asianajajaliitto
  • Suomen Urheiluoikeuden yhdistys ry
  • Suomalainen lakimies yhdistys ry
  • Suomen Välimiesoikeusyhdistys ry

AALTONEN Timo

Porilainen Fysioterapeutti

Nuoruudessa jalkapallotaustaa 1. divisioonaan asti

Jalkapallossa erouomarina vuosikymmenen liiga linjuriksi asti

Jääpallotuomarina 1985 alkaen, viimeiset vuodet silloisen mestaruussarjan linjurina

Valmentajana

  • Narukerän juniorit kymmenkunta vuotta, sinä aikana 5 SM-kultaa, hopeita ja 1 pronssi
  • Narukerän edustuksen valmentajana monet vuodet, paras saavutus SM-hopea
  • juniorimaajoukkueiden valmentaja monet monituiset vuodet
  • A-maajoukkueen kakkosvalmentaja kaksi kautta
  • Viron jääpallonmaajoukkueen valmentaja kolmena kautena
  • yhteensä valmentajakokemusta noin 30 vuoden verran

KELTANEN Timo

Helsinkiläisen Keltasen Jääpallouraan mahtui noin 300 erotuomaritehtävää kansallisella pääsarjatasolla aina finaaleita myöten. Kansainvälisellä uralla Keltanen tuomaroi kuudet miesten MM kisat alkaen vuoden 1989 Neuvostoliiton kisoista. Siellä pelattiin ensimmäisen kerran sisähallissa MM kisat. Seuraavat kisat olivat vuoden 1993 Norja, v. 1995 USA, v. 1997 Ruotsi, v. 1999 Venäjä ja v. 2001 Suomi, Oulu. Lisäksi Dinon erotuomariuraan mahtuu useat nuorten PM ja MM kisat kaikki ikäluokat mukaan lukien.                            Keltanen on myös toiminut toimitsijana, ja erotuomaritarkkailijana sadoissa Bandyliiga-otteluissa.  

Mainittava on vielä että Keltanen valittiin vuoden erotuomariksi jalkapallossa vuonna 1988 Suomen Palloliiton toimesta ja jalkapallon Valioerotuomarikerho, VEK12 palkitsi Keltasen vuoden erotuomarina vuonna 1998.


TAMMILEHTO Esko, Varajäsen

Jyväskyläläinen Tammilehto valmensi Suomen jääpallomaajoukkuetta vuosina 1999-2004. Vuonna 2004 Suomi voitti Tammilehdon valmennuksessa toistaiseksi ainoan maailmanmestaruutensa. Suomen Valmentajat ry palkitsi Tammilehdon tuolloin vuoden joukkuevalmentajana.

Lisäksi Tammilehto on voittanut kaksi SM-kultaa Warkauden Pallo -35:n valmentajana. Vuoden jääpallovalmentajaksi Tammilehto on valittu neljästi.

Pelaajaurallaan Tammilehto edusti kasvattajaseuransa Veitsiluodon Vastuksen lisäksi Jyväskylän Seudun Palloseuraa, Botniaa sekä ruotsalaista Selånger SK Bandya. Maajoukkueessa Tammilehto pelasi 121 A-maaottelua. Vuoden jääpalloilijaksi hänet valittiin vuonna 1986.JÄÄPALLOLIITON UUSITUT KILPAILUSÄÄNNÖT HYVÄKSYTTY 17.10.2020  

PIIRONEN Pyry-Peetri - HUBER Thomas - KÄHKÖNEN Antti

Thomas Huber,  Asianajaja (eläkkeellä), Jääpalloliiton Liittohallitus-, ja Lautakuntajäsen kymmeniä vuosia, Ex-jääpalloilija (Vesta). 

Pyry-Peetri Piironen, Oikeustieteiden opiskelija, Ex-jääpalloilija, 11 kautta, 198 Bandyliigaottelua (Botnia/HIFK). 1 SM-kulta, 1 SM-hopea.

Antti Kähkönen, Oikeustieteiden maisteri, Ex-jääpalloilija, 1 kausi, 3 Bandyliigaottelua (Botnia)


Yllä mainittu kolmikko on työstänyt ja muokannut kaikki kilpailusääntöpykälät nykyaikaisiksi yksi kerrallaan. Työn tuloksena uusitut kilpailusäännöt ovat valmistuneet, ja jo myös hyväksytty virallisesti Suomen Jääpalloliiton Kilpailusäännöiksi.

Ryhmän vetäjä Thomas Huber on onnellinen, että suuri urakka on vihdoinkin Teidän kaikkien nähtävillä. Huber kertoi että tarkoitus oli selkeyttää sääntöjä, jotta me kaikki ymmärrämme säännöt, jotka kuitenkin ovat kaiken taustalla - ja säännöt ovat aina se "kallio" jonka varaan voidaan rakentaa esim. huippu-urheilua.

Satoja työtunteja on kolmikko viettänyt yhdessä, ja omilla tahoillaan muokaten Jääpalloliiton sääntöjä. Pohjana on käytetty Ruotsin Jääpalloliiton-, Kansaivälisen Jääpalloliiton-, Salibandyliiton-, ja Palloliiton sääntöjä. Näistä säännöistä on otettu meille suomalaiseen jääpalloon istuvat kohdat, vanhojen sääntöjemme selkeyttämiseksi ja nykyaikaistamiseksi. 

Lisäksi konsultointi apua on pyydetty mm. seuraavilta henkilöiltä:                    Lars Wennerholm Ruotsin Jääpalloliitto, Petri Heikkinen Olympiakomitea, Niklas Skog Akilles, Kristina Koskela, Markus Saukkonen SJPL, Kari Vänttinen Nuoriso- ja kehittämisryhmä ja vielä erotuomarivalokunnan Puheenjohtaja Tero Tuhkanen

Työskentelyn ohessa on myös seurattu ajankohtaisia urheilu-asioita, kuten luisteluvalmentaja Mirjami Penttisen tapausta. Sääntöihin on lisätty Olympiakomitean suosituksia ottelumanipulaatiosta, syrjinnästä yms...


Jääpalloväki ja me toimituksessa kiitämme ryhmää erinomaisesti toteutetusta muutostyöstä - Tästä on hyvä jatkaa rehdisti pelikentillä...

BandyliigaToimitus