LAPPEENRANNASTA KUULUU KUMMIA...

29.06.2020

Hiljaiseloa viettänyt Veiterä ei vieläkään ole valoittanut kauden 2020-21 kokoonpanoaan, saimme kuitenkin hiukan tietoa missä juuri nyt mennään...


Suomen jääpallomaajoukkueen  Eetu Peuhkuri takaisin Lappeenrantaan.

Peuhkuri pelasi kaksi edellistä kautta Ruotsin Elitserienissä Vetlanda BK:ssa, mutta palaa kasvattajaseuraansa Veiterään kahden vuoden sopimuksella.

- Jo viime vuonna muuttoautoa taas kerran pakkaillessani oli vähän sellainen fiilis, että edessä saattaa olla viimeinen kausi Ruotsissa. Kyllästyin muuttamiseen, Peuhkuri, 29, toteaa.

Suurin syy Peuhkurin paluuseen Lappeenrantaan löytyykin jääpallon ulkopuolelta.

Hän aloitti jo noin puolitoista vuotta sitten perheyritys Maalausliike Peuhkurin controllerina ja hoiti pestiä Ruotsista etänä.

- Kaikki taloushallinnon tehtävät ovat vastuullani, eli tehtävien kirjo on tosi laaja. Tämä tuntuu hyvältä ratkaisulta. Työssä on paljon annettavaa ja myös opeteltavaa.


Veiterä tulee uudistumaan ensi kaudelle merkittävästi

Ainakin pitkäaikainen kapteeni Janne Hauska sekä Bandyliigan eliittiin kuuluvat Tomi Hauska ja Aleksi Seppänen poistuvat Veiterän pelipaidasta.  

Paluun joukkueeseen tekee Tero Liimatainen joka oli yksi Bandyliigan parhaimmista maalintekijöistä, mutta häneltä jäi koko viime kausi sivuun vakavan loukkaantumisen vuoksi. Myös yksi varmoista jatkajista on maalivahti Topi Peuhkuri, joka on ollut joukkueen avainpelaaja jo vuosia.


Veiterällä on valmiina 15 pelaajasopimusta

Janne ja Tomi Hauskan sekä Aleksi Seppäsen korvaaminen tulee määrittämään Veiterän kurssin suuntaa. Tarkan sisällön joukkueesta seura tiedottaa vasta myöhemmin.

- Olisimme tietysti halunneet pitää kaikki viime kauden pelaajamme. Neuvottelimme, mutta Janne ja Tomi tekivät päätöksensä itse, Veiterän hallituksen jäsen ja edustusjoukkueen sopimuksista vastaava Anssi Peuhkuri toteaa.


Valmentaja vielä julkaisematta

Veiterä tiedotti heti kauden 2019-20 päättymisen jälkeen, ettei päävalmentaja Valeri Gratsevin sopimuksessa ollutta optiovuotta käytetä. näin siis neljä venäläisopissa kulunutta kautta olivat Veiterälle tarpeeksi.

- Seuraava päävalmentajamme on kotimainen. Haluamme, että meillä on kilpailukykyinen joukkue ja valmennus. Meidän pitää edelleen pelata kansallisella huipulla ja säilyttää kosketus kansainväliseen jääpalloon, Anssi Peuhkuri toteaa.