POHJOISESTA IKÄVIÄ UUTISIA - LRK LUOPUU SARJAPAIKASTAAN

14.05.2020

Haas­ta­va talous ja taus­ta­te­ki­jöi­den puute vai­kut­ti­vat pää­tök­seen. Lue lisää...


LAPIN KANSA UUTISOI 14.5.2020


Lapin maakunnassa ei pelata ensi kaudella jääpalloa miesten Bandyliigassa. LRK Tornio ilmoitti Jääpalloliittoon, että se luopuu omasta paikastaan liigassa. Päätös oli tunnetun jääpallokaupungin joukkueelle raskas. Länsi-Rajan Konkarien joukkueenjohtaja Pasi Hiltunen löysi päätökseen kaksi tärkeää syytä.

- Talous oli isoin juttu. Teimme kartoitusta yhteistyökumppaneihin ja signaalina oli, että heitä on vaikea saada mukaan yhteistyöhön. Koronaepidemialla on vaikutusta tähänkin asiaan. Myös joukkueen taustalle tarvittavista henkilöistä oli pula, joukkueesta sivuun siirtyvä Hiltunen kertoi.

Pelimiehiä olisi joukkueeseen löytynyt tarpeeksi, vaikka pelaajavalmentaja Pekka Hiltunen ilmoitti jo aiemmin lopettavansa pelaamisen Bandyliigassa ja Andreas Lindlöf siirtymisestä Jyväskylään. Myös Juho Kaaretkoski hakee opiskelupaikkaa toiselta paikkakunnalta.

Jääpalloliiton toiminnanjohtaja Tobias Karlsson kävi LRK:n tilannetta läpi Pasi Hiltusen kanssa maanantaina.

- Jääpalloliitolle tämä oli tietenkin iso pettymys. Tilanne on vaikea muillekin seuroille ja eri lajeille. Pyrimme silti valmistautumaan tulevaan kauteen normaaliin tapaan, Tobias Karlsson kertoi.

LRK Tornio luopuu Bandyliigasta, mutta seura jatkaa toimintaansa keskittyen lähinnä juniorijääpalloiluun. Myös LRK:n järjestämä luistelukoulu on kerännyt mukavasti porukkaa.

Vaikka seuran kunniapuheenjohtaja Matti Pajusen vuonna 1980 perustama seura lopettaakin pelaamisen pääsarjatasolla, niin Pasi Hiltunen ei allekirjoita väitettä, että jääpallo olisi Suomessa kuoleva laji.

- Joissakin Etelä-Suomen kaupungeissa on tehty jääpalloilun eteen hyvää juniorityötä.BandyliigaToimitus harmittelee tilannetta, mutta kiitämme kaikkia LRK:laisia viimeisestä 3 vuodesta! Toivottavasti näemme teidät mahdollisemman nopeasti uudelleen Bandyliigassa.