SUOMEN CUP FINAALI

05.01.2021

Akilles ja Veiterä kohtaavat jo kolmannen kerran peräkkäin Suomen Cupin finaalissa. 2021 Finaali pelataan 6.1.2021 klo: 15.00 Porvoossa.


Loppiaisena ratkaistaan tämän vuoden Suomen Cupin kohtalo

Joukkueet ovat kohdanneet toisensa myös cupfinaalissa kahtena edellisenä vuonna, ja molemmilla kerroilla Akilles on vienyt ottelut lukemin 3-2. 

Ottelu Porvoon Pallokentällä alkaa klo 15.00. Koronarajoitusten takia ottelu joudutaan pelaamaan ilman yleisöä, mutta Akilles tarjoaa kaikille jääpallon ystäville suoran lähetyksen ottelusta osoitteesta: Bandy: Suomen Cupin finaali Akilles - Veiterä - YouTube.Valmentajien mietteet ennen finaalia

Kotijoukkueen valmentaja Jari Hyttinen odottaa keskiviikon ottelua.

  • Meillä on valmennuksen kannalta mieluisa tilanne sillä ensimmäistä kertaa tällä kaudella kaikki pelaajat ovat käytettävissä. Keskiviikoksi on lisäksi luvattu hyvää säätä joten näemme varmasti hyvätasoista jääpalloa, Hyttinen toteaa.


Veiterä on hankala vastustaja.

  • Veiterä on nyt monipuolisempi joukkue kuin aikaisempina vuosina ja he ovat selvästi harjoitelleet puolustuspelaamista. Meidän kannaltamme tärkein juttu on olla kärsivällinen ja yrittää välttää tai kiertää heidän puolustuspään sumppuja.


Lappeenrannan suunnalta ollaan optimistisia voiton suhteen, vaikka suosikin mestariksi onkin kotijoukkue Akilles.

  • Meidän on takana hyvä alkukausi Bandyliigassa joten hyvällä fiiliksellä lähdetään kohti finaalia. Sanoisin että Akilles on hienoinen ennakkosuosikki mutta haastajan rooli sopii meille, sanoo Veiterän valmentaja Tero Nieminen.

Koko joukkueen puolustuspeli

  • Akilles hyökkää monipuolisesti ja ennen kaikkea suoraviivaisesti. Meidän on oltava huolellisia pallollisessa pelissämme ja pyrkimään päättämään omat hyökkäyksemme laukauksiin. Ennen kaikkea meidän on onnistuttava koko joukkueen puolustuspelaamisessa.

Ratkaisevaa?

Kotijoukkueen tehokkain pelaaja on ollut Denis Sadakov, joka myös johtaa Bandyliigan pistepörssiä 19 pisteellä (12+7). Pisteitä ovat tehtailleet myös mm. Rasmus Kettunen, Matti Vainio, Andreas Flinck sekä Rolf Larsson. 

Veiterän tehokkaimmat pelaajat löytyvät puolestaan kolmikosta Tero Liimatainen, Eetu Peuhkuri sekä Tuomas Liukkonen. 

Jäähyt ovat Bandyliigassa menneet Veiterälle 145min vs Akilles 135 (tosin Akilleksella yksi ulosajo) eli tasaista on myös tällä rintamalla.