SUOMEN CUP JYVÄSKYLÄÄN...

Juuri tullut tieto kertoo, että Lappeenranassa ei saada kenttää kuntoon, joten Suomen Cupin B-lohko pelataan 14-15.11.2020 Jyväskylässä.


Valitettavasti Lappeenrannassa kävi kuten pelkäsimme, eli kenttää ei saada kuntoon lämpimästä säästä, ja vesisateista johtuen.

Jälleen kerran seuroille aiheutuu kuluja kun joudutaan vain vajaa 3 päivää ennen H-hetkeä muuttamaan bussikuljetukset, ruokailut, majoitukset, ja muut jo Lappeenrannan matkaa varten sovitut asiat.                                  Valitettavasti tämä ei ole ensimmäinen kerta, ja pelkona on ettei viikonpäästä kun Bandyliiga alkaa pystytä kaikkia otteluja pelaamaan niin kuin on suunniteltu.

Itse olen ollut jääpallon parissa 12 vuotta, ja vielä vuonna 2008 Helsingissä pääsi isolle jäälle marraskuun ensimmäisenä päivänä. Nyt vuosi vuodelta olemme tulleet tilanteeseen, että on jo epätodennäköistä että Helsingissä päästään isolle jäälle edes 21.11


Ainoa vaihtoehto on Luisteluareena

On käsittämätöntä ettei tätä asiaa ymmärretä kaupunkien ja kuntien eri päätöselimissä, vaikka seurat ovat yrittäneet kaikkensa ettei edellä mainittujen tahojen tarvitsisi yksin rahoittaa hankkeita. 

Helsingissä ei enää luonnoin jäitä edes jäädytetä, koska ne eivät jäädy - tai pysyvät jäässä päivän tai kaksi - todella turhaa työtä ilmastonmuutosta vastaan.

Helsingissä on siksi tehty hyvä päätös ja kaudella 2020-21 kaikille tekojäille yleisöluistelijat pääsevät ilmaiseksi luistelemaan omilla vuoroillaan - Kiitos Helsingin päättäjät! Tämä on hienoa!

Seuraava askel on sitten neuvotella yhdessä Luisteluareena Oy:n ja Wasa Groupin kanssa Luisteluareena hanke lopullisesti kuntoon, ja niin että rakentamaan päästäisi jo kesällä 2021, mikä tarkoittaisi, että ensimmäiset juniorit pääsisivät halliin 2022 syksyllä! Tämän jälkeen muut paikkakunnat perässä, ja enää ei lajin yksi suurimmista jarruista - nykyinen Suomen sää, ole esteenä hienon lajin harrastamiselle, kasvulle, ja kehitykselle.

Toivomme BandyliigaToimituksessa, että te kaikki omalta osaltanne yritätte puhua ja vaikuttaa poliitikoihin, ja kaupunkien päättäjiin ympäri Suomen.


Otteluohjelma pysyy kuitenkin pelijärjestelyiltään, ja kelloajoiltaan samana (kts ohjelma alta)