SUOMEN CUP OULU

Palaamme vielä haastattelussa viime viikonloppuna Oulussa käytyyn Suomen Cupin A-lohkoon... 


SUOMEN CUP VALMENTAJIEN NÄKÖKULMASTA


Emme sen enempää spekuloi tuloksilla, ne ja tilastot voitte katsoa juttumme alla olevasta linkistä erikseen.

Lähestyimme kaikkia seuroja jotka viikonloppuna olivat tulessa tiukoilla kysymyksillä, valitettavasti kaikki eivät vastanneet. Seuraavassa Suomen Cuppia purkaa kanssani Akilleksen Päävalmentaja Jari Hyttinen.


Miten Jari Akilleksen Suomen Cup mielestäsi valmentajan silmin sujui?

Suomen Cup sujui positiivisissa merkeissä. Lähdimme matkaan jo torstaina, jolloin pelasimme oman Jämsä Cupin paikallisessa jäähallissa. Perjantaina harjoittelimme Oulussa klo 12 loistavissa olosuhteita. Pelit sujuivat sekä tuloksellisesti että pelitavallisesti varsin hyvin. Matti Vainion loukkaantuminen heti ensimmäisen pelin alussa oli toki hyvinkin valitettava asia. Siihen nähden, että viime vuoden joukkueesta Cupin otteluista puuttui niinkin kova kolmikko kuin VV Angeria, Juuso Johansson ja Matti Vainio, voimme olla hyvinkin tyytyväisiä esityksiimme Oulussa.

Akilleksen painopisteet viikonloppuna, ja onnistuttiinko niissä?

Meidän painopisteet toiminnassamme ovat käytännössä samoja päivästä ja viikosta toiseen. Lajifysiikan kehittäminen, pelitavan opettelu ja kehittäminen, hyvän ja vaativan ilmapiirin ylläpitäminen sekä kehittyminen yksilöinä. Kaikissa mainituissa onnistuimme vähintään tyydyttävällä tavalla. Nappe Larssonin edellisestä kaudesta muuttunut rooli sekä uuden pelaajamme Ilia Sokolovin totuttaminen meidän tapaan pelata ja toimia ovat tietyst juuri nyt keskeisiä asioita.

Miltä muut joukkueet näyttivät?

Narukerä tarjosi meille parhaan vastuksen. Heidän fyysinen olemus ja pelaamisen monipuolisuus aiheutti meille ajoittain ongelmia. Keskikentällä he pystyivät pelaamaan kanssamme varsin tasavahvasti. Olimme kuitenkin selkeästi edelle sekä oman puolustuspään että hyökkäyskolmanneksen pelaamisessa. Maalipaikkoihin nähden ottelu olisi voinut ratketa aiemmin ja lopputulos voinut olla isompi kuin 6-3. 

OLS esiintyi varsin pirteästi ja ennakkoluulottomasti. Tasoero oli kuitenkin varsin selkeä ja peli ohi viimeistä 28min kohdalla. Sen jälkeen ottelu oli meidän osalta valitettavan huonoa pallottelua. Myös jään kunto oli tässä ottelussa toisella puoliajalla viikonlopun huonoin. 

Kampparit on uudistunut. Hauskan veljessarja, Huotelin ja omia nuoria pelaajia. Kampparit löysivät lauantain Narukerä pelissä itselleen toimivan konseptin. Tiivis puolustuspeli ja erittäinen suoraviivainen hyökkääminen perustuen lähinnä Huotelinin ja Tomi Hauskan pitkiin syöttöihin. Onnistuimme eliminoimaan nuo vahvuudet ja tämäkin ottelu ratkesi varsin aikaisessa vaiheessa eduksemme lähinnä monipuolisen pelitapamme sekä luisteluvoimamme ansiosta.

Ketkä pelaajat nousivat esille?

Käytännössä kaikki pelaajat onnistuivat omissa rooleissaan. Raoul Karlqvist johti vahvaa keskuspuolustustamme luotettavasti. Nappe Larsson oli vahva kaikissa peleissä, vaikka ylivertainen osaaminen ei tilastoissa näkynytkään. Denis Sadakovin johtama hyökkäyskolmikko vaihtomiehineen oli vahva molempiin suuntiin. Merkittävin yksittäinen onnistuja oli Cassu Hänninen. Hänen suoritus viimeisessä pelissä oli erinomainen. Vainion poissaollessa Cassulle annettiin vapaampi rooli osallistua hyökkäyksiin ja hän todella käytti sen. Hyvä harjoittelu näkyy hänen pelaamisessa. Taidon ja oveluuden lisäksi myös luisteluvoima alkaa olemaan todella korkealla tasolla

Akilleksen vahvuus kaudella 2020-21?

Monipuolinen ja selkeä pelitapa, luisteluvoima ja kurinalaisuus.

Ohjelma ennen ensimmäistä Bandyliigaottelua?

Ensi viikonloppuna on tarkoitus pelata Jyväskylässä. Keskiviikkona 11.11. mahdollisesti IFK:ta vastaan ja viimeinen harjoituspeli Mikkelissä la 14.11. Muutoin joutunemme tyytymään 52 minuutin jäävuoroihin jäähallin myöhäisilloissa...

Kuka vie runkosarjan?

Lähdemme voittamaan jokaista yksittäistä ottelua, joten olisi hölmöä sanoa jonkun muun kuin oman joukkueen voittavan runkosarjan. Hyviä haastajia tai suurempia ennakkosuosikkeja varmasti löytyy. Uudistuneella Veiterällä on ainakin kasassa hyvä ja monipuolinen joukkue. JPS on varmasti taas askeleen kovempi kuin edellisellä kaudella ja uskon varsinkin Narukerän parantavan omia otteitaan kauden edetessä.

Kiitämme tässä vielä Valmentaja Jari Hyttistä haastattelusta, ja toivotamme tsemppiä joukkueelle.

BandyliigaToimitus


Alla olevasta linkistä pääset tuloksiin, ja tilastoihin