TÄNÄÄN JÄÄLLE!

Raksilassa, Oulussa päästään tänään ensimmäistä kertaa isolle jäälle. Toivottavasti muuallakin lähiaikoina, Kallio valmistuu viimeisenä - 21.11.2020 mennessä... 


Vihdoinkin olosuhteet joita lajimme vaatii


Otsikko on ehkä hiukan raflaava, koska jotta pystyisimme tarjoamaan kunnolliset olosuhteet lajimme parissa, tarvitsisimme halleja ympäri Suomen. Tämä asia on taas eri uutisen kohta, toivottavasti Helsingissä saadaan asiaa eteenpäin piakkoin.

Tekojäät aukeavat nyt yksi kerrallaan ympäri Suomen, ensimmäisenä Raksila Oulussa. Tänään OLS vetää ensimmäiset kauden 2020-21 harjoitukset oikean kokoisella jäällä. 

Tasapuolista jään valmistumiset eivät seuroille ole, kun eri kaupungit ovat taloudellisesti tiukoilla ja tietysti asia vaikuttaa myös tekojäiden jäädytysten aloittamiseen. Valitettavasti Helsinki on tässä suhteessa heikoimmassa asemassa, ei maantieteellisen sijaintinsa johdosta - Porvoossa jää saadaan pari viikkoa ennen Helsinkiä. No turha murehtia, onneksi seurat tekevät yhteistyötä ja esim. JPS leireilee Oulussa 24-25.10.2020 kohdaten 2 kertaa OLS:n.

Tampereelle valmistuu juuri uusi tekojää

Sorsapuiston tekojää viimeistelyjä vaille valmis, haastattelimme Liikuntapäällikkö Mikko Heinosta Tampereen liikuntapalveluista. 


Oliko jääpallo mahdollistaminen Sorsapuistossa Tampereen kaupungin ajatuksena kun päätöksiä Sorsapuiston tekojäästä teitte?

- Varmasti päällimmäisenä tavoitteena oli turvata yleensäkin luisteleminen ja sen olosuhteet jatkossakin. Viime talvi oli hyvä esimerkki kun käytännössä ainoat avoimet luisteluvuorot ulkona oli Koulukadun tekojäällä, eikä luonnonjäällä päästy luistelemaan käytännössä ollenkaan. Toki samalla on otettu suunnittelussa ja mitoituksessa huomioon myös pikaluistelu ja jääpallokin.


Onko mahdollista että esim. Koovee, Ilves, tai Tappara aloittaisi vahvemman jääpallotoiminnan Tampereella?

- Tämän varmastikin aika ja kiinnostuksen kasvu lajiin sitten ratkaisee. Toki Tampere on vahva jääkiekkokaupunki ja on hyvin mahdollista että jääpallo jää pienen harrastajaryhmän lajiksi.


Tukisiko Tampereen kaupunki jääpalloseuraa joka osallistuisi jääpallon pääsarjaan, Bandyliigaan?

- Toki jääpalloseurallakin on mahdollisuus hakea projektiavustusta samalla tapaa kuin muidenkin seurojen, mikäli kriteerit täyttyy.


Tuleeko Sorsapuistoon jääpallomaalit, ja tarvittavat laidat?

- Maalit meiltä löytyykin ja osa aikoinaan hankituista laidoistakin. Mutta tarvitaan myös investointeja tulevaisuudessa jotta lajin olosuhteet on tarkoituksenmukaiset. Tällä hetkellä meillä on mennyt resurssit siihen että saadaan kenttä rakennettua ja seuraava askel on saada jää kuntoon.


Mitä muuta haluisit tuoda lopuksi esille?

- Hyvä tietysti on huomioida myös se, että tekojää on useamman eri käyttäjäryhmän käytössä ja isona käyttäjäryhmänä on kuntalaisten omaehtoinen liikkuminen. Mikäli jääpallo lentoon täällä lähtisi, ei kasvumahdollisuuksia rajattomasti ole. Mutta toki toivomme, että meillä lajikirjo olisi laaja ja jääpallokin oman rakonsa löytäisi. 

Pieni luonnonkivistä tehty katsomokin Sorsapuistoon saadaan, uusi huoltorakennus on tulossa 2023 näillä näkymin, siihen saakka mennään parakkityyppisin ratkaisuin. Lopuksi on sanottava, että kyllä mielelläni Bandyliigaa Tampereella uudestaan näkisinkin.


Tamperelaisia seurojen peliasuja menneiltä ajoilta:


BandyliigaToimitus toivoo, että Tamperelaiset seurat ottavat kopin asiasta - Tampere vahvemmin suomalaiselle jääpallokartalle!


BandyliigaToimitus