TÄNÄÄN ODOTETTU ILTA

Bandyliiga käynnistyy tänään klo. 19.00 ottelulla JPS - Narukerä. Monella joukkueella ollut ongelmia päästä isolle jäälle...


Bandyliiga käynnistyy klo. 1900

Maaliskuusta asti ovat joukkueet odottaneet tätä iltaa, ja Bandyliigan käynnistymistä. Nopeasti laskettuna siis puhumme lähes yhdeksän kuukauden odotuksesta.

Kuinka monessa lajissa pelikausi on reilu 3 kuukautta, ja harjoittelukausi 3 kertaa pidempi? Ei varmasti löydy Suomesta montaa vastaavaa. Mistä tämä johtuu? Totuus löytyy vahvasti tiedemiesten ja Matti Meikäläistenkin huomioimasta ilmaston muutoksesta. Vaikka esim. Rapakon takana eräs "päällikkö" on toista mieltä - Fake News - vai miten se lempi lausahdus kuuluu? 

12 vuotta sitten, kun itse tulin lajin pariin - jäälle päästiin Helsingissä ensimmäinen päivä marraskuuta. Ystäväni tuomarimaailmasta Taavi Sulander muistaa, että 70/80-luvulla jäälle Helsingissä päästiin jo 15 päivä Lokakuuta. Mikä on muuttunut? Tekojäiden koneistot ovat tulleet tehokkaimmiksi, tosin myrkystä on luovuttu, ja nyt mennään enemmän ekologisuus mielessä eteenpäin. Kaupungit ehkä katsovat tarkempaa sääennusteita, ja laskevat kulutusta, ja laskua mikä syntyy kun tekojää on toiminnassa.

Kyllä oikeasti sää on muuttunut lyhyessä ajassa Suomessa, ja ainakin Helsingissä radikaalisti. Talvilajin edustajana ei voi muuta kun pelätä mihin tämä kaikki johtaa. En lähde tässä jauhamaan miksi hallia tarvitaan, koska olettaisin ainakin lajin parissa olevien ihmisten asian ymmärtävän hyvin. Kaupungin päättäjille, ja virkahenkilöille toivoisin ymmärrystä asiaan.

Juuri nyt käynnistyi 111:sta kausi. Ajatelkaa! - ainoastaan sodat ovat olleet jääpallon mestaruusjoukkueiden selvittämisen esteenä - 2 kertaa vuoden 1907 jälkeen kun ensimmäistä kertaa mestaruudesta Suomessa taisteltiin.

Mikä joukkue on Mestari - se jää nähtäväksi