UUNITUORE UUTINEN OULUSTA

22.06.2020

Samuli Koivuniemi on päättänyt jättää päävalmentapestinsä OLS:n peräsimessä...


Aika jättää jääpallon päävalmentajan tehtävät.

Pari päivää on tässä mennyt pyöritellessä omaa ja seuran ratkaisua, kun yhteisymmärryksessä päätimme, että nyt on meikäläisen aika jättää päävalmentajan tehtävät uusiin käsiin.


Näin Samuli Koivuniemi juuri kirjoitti omalla sivullaan:

OLS on ollut omalla urallani merkittävin seura, sen mukana olen saanut ensin kasvaa pojasta pelimieheksi ja pelimiehestä sellaiseksi ihmiseksi, mitä tänä päivänä olen. 

Kaikkeni, aivan kaikkeni olen kuitenkin seuralle antanut. Ensin pelaajana, sen jälkeen vähän kuin vahingon kautta valmentajana. Lopetin oman peliuran, koska halusin antaa kaiken energian ja osaamisen meidän muiden pelaajien, ennenkaikkea nuorten, käyttöön. Halusin kehittyä valmentajana ja ihmisenä. Voin kertoa, että se tuntimäärä, mitä olen tähän lajiin viimeisen kolmen vuoden aikana antanut vetää varmasti vertoja aikalailla kenelle tahansa tässä maassa. Ja tässä maassa kun lajia ja harjoittelua pyritään hoitamaan mahdollisimman ammattimaisesti, kuitenkin olemattomilla korvauksilla, silloin seuraus on se, että joku muu osa-alue elämässä jää vajaaksi.

Ei ole ollut helppo paikka ja tehtävä tässä työn alla, monessa ennakossa ja kaavailussa meidän materiaali on Oulussa mielletty nuoreksi ja ehdottomasti yhdeksi liigan heikoimmista pelaajamateriaaliltaan. Tästä olen ollut vahvasti eri mieltä ja ollaankin vuosi vuodelta menty eteenpäin. Suurimman onnistumisen tunteen saan siitä, kun mietin yksittäisiä pelaajia, kuinka moni on kasvanut ja kehittynyt pelaajana siihen pisteeseen, että joukkue on valmis haastamaan myös kärkipään porukoita. Amatöörilajeissa, missä raha ei näyttele niin suurta osaa, menestys menee usein sukupolvien mukaan, Oulussa ollaan nyt luomassa ja kasvattamassa uutta sellaista. Osa on kasvanut matkalla juniorista liigapelaajaksi, osa liigapelaajasta sarjan parhaimmistoon. On me myös pystytty menestymään niillä resursseilla, mitä meillä on ollut ja mitä tavoitteita on joukkueen kesken asetettu. Mutta mikä joukkueurheilussa on hienointa, tuo joukkue ei ole vielä parasta peliään pelannut. Aina on varaa kehittyä, tehdä asiat vähän paremmin, eri tyylillä ja kokeilla uutta. 


Nyt on OLSin edustuksen osalta uuden aika ja minulle tärkeintä tästä projektista luopumisessa on tieto siitä, että se on osaavissa käsissä tulevaisuudessakin.

Olen todella kiitollinen ja ylpeä siitä mahdollisuudesta, minkä OLS seurana on minulle henkilökohtaisesti antanut, ensin pelaajana ja myöhemmin valmentajana. Ylpeä ja onnellinen olen myös siitä, mitä olen seuran eteen saanut tämän lajin osalta annettua. Enempään en olisi pystynyt. 

Taisi olla Nevalan Kaitsu, joka kirjoitti aikanaan, kun siirryin OPSin toiminnan loputtua OLSiin jutun otsikolla: Keltainen paita, sininen sydän, millä viitattiin aika vahvoihin OPS sidoksiin. Nykyään se sydän on keltasininen ja katsomosta löydän itseni varmasti jo tulevalla kaudella.

Laji on antanut ihan järjettömän määrän ystäviä, kavereita ja sellaisia ihmissuhteita, mitkä pysyvät mukana läpi koko elämän. Yli puolet omasta elämästäni, jääpallo on pitkälle määrittänyt elämää toukokuusta maaliskuuhun. Nyt syksyllä syyslomalla ei tarvi odotella tekojäätä Oulussa, jouluna ei tarvi valmistautua tapaninpäivän peliin ja hiihtolomalla voi lähteä vaikka reissuun.

Ja kuka tietää, mitä mahdollisuuksia eteen tämän ratkaisun myötä tulee. Jatkuuko jääpallon parissa "työskentely" jossain muussa seurassa tai roolissa? Onko tulevaisuus kokonaan jonkun toisen lajin parissa vai jotain aivan muuta kuin valmennustyötä, mitä tarjoatte? 😀

Nyt otan kuitenkin kesän ajan happea ja nautin kaikesta hyvästä, mitä elämässä on, vielä jääpallon jälkeenkin.

#kiitos

Samuli Koivuniemi


BandyliigaToimitus kiittää Koivuniemeä kaikista jääpallovuosista, toivottavasti palaat jääpallon pariin toisessa tehtävässä, tai seurassa - tulevaisuus näyttää...