VEITERÄN VALMENTAJA VARMISTUI

29.06.2020

Veiterän entinen pelaaja Tero Nieminen on Edustusjoukkueen uusi valmentaja kaudelle 2020-21. Nieminen on tehnyt viimeiset 12 vuotta töitä jalkapallon parissa, kunnes nyt irtisanoutui Imatran Palloseuran valmennuspäällikön työstä, ja elokuussa on paluu toisen oman lajin pariin...


Tero Nieminen
Tero Nieminen

Tero Nieminen pursuaa motivaatiota urheilu-uransa uuden vaiheen äärellä.

Veiterän entinen pelaaja asteli maanantaina ensimmäisen kerran  edustusjoukkueen eteen sen uutena päävalmentajana.

- En olisi lähtenyt tähän, jos en näkisi tässä olevan mahdollisuuksia, Nieminen toteaa. Nieminen, 41, teki 12 viime vuotta töitä jalkapallossa, kunnes irtisanoutui Imatran Palloseuran valmennuspäällikön työstä kolme viikkoa sitten. Nyt edessä on paluu toiseen omaan lajiin, jääpalloon. Tehtävänä on johdattaa Veiterä menestykseen.                                                                          - Isoin asia oli, että pääsen valmentamaan aikuisia pääsarjatasolle niin, että tavoitteemme on mestaruus. Se kiehtoo ja on niin erilaista kuin arkeni aiemmin on ollut.

Niemisen sopimus Veiterän päätoimisena päävalmentajana on 1+1-vuotinen. Vaikka pesti alkaa virallisesti vasta elokuun alussa, hän kokee jo samanlaista kihinää kuin aikoinaan jalkapallovalmentajana aloittaessaan.

- Viime yönäkin heräilin ja mietin, miten tiettyjä harjoituksia voi jäähallissa toteuttaa.


Vaatii heiltä hirveän määrän duunia ja sitoutumista

Veiterässä on tukku nuoria pelaajia, joilla on hänen mukaansa mahdollisuuksia edetä jääpallossa ammattilaiseksi ulkomaille. Joka päivä pitää lyödä sata lasiin. Tässä on pelaajia, joilta pystyn sitä vaatimaan.

Niemisen mukaan pelaajat tietävät mahdollisuutensa itsekin, minkä vuoksi vaatimustaso voidaan asettaa sen mukaiseksi. Päävalmentajana hän kokee velvollisuudekseen tehdä pelaajille selväksi, mitkä ovat tavoitteiden saavuttamisen edellyttämät realiteetit.

- Ei minulla ole muuta tavoitetta kuin se, että teemme kaiken niin hyvin kuin mahdollista. Se on äärettömän mielenkiintoista. Valmiitakin pelaajia on jo, heistä toistaiseksi kovimpana nimenä paluumuuttaja Eetu Peuhkuri.

- Tuossa on yhden käden sormien verran pelaajia, jotka voidaan lyödä Etelä-Karjalassa minkä tahansa lajin urheilijoiden kanssa rinnakkain. He ovat oikeasti huippukunnossa. Se motivoi myös minua.


Tehtäväni on viedä tämä joukkue mestaruuteen.

Edustusjoukkueen päävalmentajuuden ohessa Nieminen auttaa Veiterän junioritoiminnan koordinoinnissa ja kehittämisessä. 

- Se ei tarkoita, että olen jäällä vetämässä treenejä junnuille, vaan pyrin auttamaan juniorien valmentajia. Tavoite on saada seuraa yhtenäisemmäksi. Niemisen mukana olisi silkkaa hölmöyttä, jos hän ei keskustelisi seuran juniorivalmentajien kanssa ja antaisi tietotaitoaan heille. Se on minulle itsestäänselvyys ja velvollisuuteni, jotta jatkuvuutta tulee. Pyrin saamaan ihmiset yhteen tekemään asioita yhteisen tavoitteen eteen.

Nieminen auttaa Veiterää linjaamaan yhteistä päämäärää, toiminta-ajatusta ja arvoja. Lisäksi hän haluaa katsoa lajin elinvoimaa omaa seuraa laajemminkin. Meidän pitää saada juniorien pelitoimintaa virkistettyä. Tulen olemaan yhteydessä lähialueen seuroihin.

Niemisen tarmoa ruokkivat myös omat pitkän tähtäimen tavoitteet. Hän näkee, että jääpallossa on jalkapalloa helpompi edetä valmentajana jopa kansainväliselle uralle, jos kaikki menee hyvin. Nieminen korostaa silti keskittyvänsä täysillä tähän hetkeen ja alkavaan kauteen.


Tero Niemisen peliura Veiterä, Botnia, Kampparit (1997-2010):

  • Kaudet: 13
  • Ottelut: 227
  • Maalit: 122
  • Syötöt: 88
  • Pisteet: 210