VELJEKSET KAMPPAREIHIN

02.07.2020

Kampparimiehistö vahvistuu tutulla kaksikolla, Kimmo Huotelin toivottaa veljekset kuvassa tervetulleiksi Mikkeliin...Mikkelin Kampparit solmi torstaina sopimukset hyökkääjä Janne Hauskan ja keskikenttäpelaaja Tomi Hauskan kanssa. Hauskan veljekset siirtyvät Lappeenrannan Veiterästä mikkeliläisseuraan 1+1+1-vuotisilla pelaajasopimuksilla.

- Neuvottelut alkoivat heti edelliskauden päätyttyä, kun Hauskat ilmaisivat kiinnostuksensa edustaa Kamppareita jälleen. Uskallan näiden sopimusten myötä sanoa, että joukkue sijoittuu kärkinelikkoon, sanoo Kamppareiden toiminnanjohtaja ja kapteeni Kimmo Huotelin.

Hänen mukaansa Hauskoilla tulee olemaan tärkeät roolit ensi kauden joukkueessa. Huotelin sanoo, että molemmat ovat Bandyliigan viiden parhaan pelaajan joukossa.

- Tomi on Suomen parhaita keskikenttäpelaajia ja Janne taas kärki, joka on sarjan parhaita maalintekijöitä.


Janne Hauska: "Jääpallosta on 30 vuodessa tullut elämäntapa"

Janne Hauska, 37, kertoo edellisestä visiitistä Mikkeliin jääneen hyvä maku, joten päätös paluusta oli helppo. Hän edusti Kamppareita kaudella 2011-2012.

                                                                                                                                 - Lähden taistelemaan pelipaikasta, ja ainakin ensi kausi menee mustissa, Hauska sanoo.

Viime kaudella hän pelasi liberoa Veiterässä, mutta Kamppareissa Hauska on ainakin alustavasti sijoitettu piikkipaikalle. Liberona pelit sujuivat kuulemma hyvin, mutta Hauska kertoo mieluummin pelaavansa hyökkääjänä.

Bandyliigassa Hauska pelaa niin kauan, kun hän nauttii lajista, eikä jää muiden jalkoihin.

- Jääpallosta on 30 vuodessa tullut elämäntapa. Vaikka harjoittelun määrä on suuri pelien määrään nähden, veri vetää jäälle jatkuvasti.


Tomi Hauska: "Tarkoitus ei ole olla suuna päänä, vaan pelata joukkueen eteen"

Tomi Hauskalla, 34, on omien sanojensa mukaan Mikkelille iso paikka sydämessään. Hän pelasi Kamppareissa vuosina 2004-2006, ja 2009-2013.

- Lähdin Kamppareista vähän kiertämään maailmaa ja nyt paluu tuli ajankohtaiseksi. Ei asiaa tarvinnut hirveästi miettiä, kun sopivat ratkaisut löytyivät helposti.

Hauska uskoo roolinsa joukkueessa olevan lähtökohtaisesti merkittävä. Alustavissa suunnitelmissa hän on tulossa pelinrakentajaksi keskikentälle.

- Toivon myös, että pystyn toimimaan esikuvana nuoremmille ja vähemmän kokeneille pelaajille. Tarkoitus ei ole olla suuna päänä, vaan pelata joukkueen eteen. Omalla esimerkilläni pyrin opettamaan jotain, ja jos joku neuvoja kyselee, pyrin auttamaan.


Taustaryhmän sopimukset vielä auki, maalivahti Juuso Tervonen lähtee Ruotsiin

Taustaryhmässä on toiminnanjohtaja Huotelinin mukaan vielä muutamia kysymysmerkkejä.

- Päävalmentaja Antero Levänen ei vielä ole allekirjoittanut uutta sopimusta, mutta on ollut minun ja Eero Tikanojan mukana tekemässä pelaajasopimuksia. Näillä näkymin taustaryhmä kuitenkin pysyy samana.

Kamppareissa viime kaudella pelannut maalivahti Juuso Tervonen on allekirjoittanut sopimuksen Åby/Tjureda IF:n kanssa.

- Jere Korhonen jatkaa maalivahtina ja Lasse Korhonen nousee edustusjoukkueeseen kirittäjäksi. Maalivahtitilanne on Tervosen siirron myötä pysynyt kunnossa, Huotelin sanoo.

Muuten joukkueella on sopimukset tehtynä 15 kenttäpelaajan kanssa ja neljästä viiteen Kamppareiden omaa junioria pääsee mukaan edustusjoukkueen rinkiin. Huotelin sanoo ensi kauden tilanteen näyttävän jo nyt tosi hyvältä.