VIELÄ MIETTEITÄ SUOMEN CUPISTA

Porin Narukerän Päävalmentaja Tuomas Erkkilä tuumaili hetken oman joukkueensa esityksiä Suomen Cupissa, ja vähän muutakin.


Miten Suomen Cup sujui Tuomas sinun silmin ?

Suomen Cup sujui kokonaisuutena ihan hyvin. Tuloksellisesti kaksi tappiota ja yksi voitto . Mutta kokonaisuuttaa täytyy tässä vaiheessa kautta katsoa tuloksentaakse. Olemme päässeet kuten kaikki muutkin hieman heikosti tuota isoa jäätä harjoittelemaan ja tänä vuonna olimme puhtaasti kokeilu linjoilla.Ajoimme paria uutta miestä sisään ja pelipaikoissakin on muutoksia lähes 50 % viimekauteen.

Mitkä olivat Narukerän painopisteet? Miten niissä onnistuttiin?

Painopiste oli löytää pelaajien etäisyydet puolustaessa / hyökätessä . Oman pelin eli joukkueena pelaamisen kehittäminen.Ja varsinkin joukkue puolustamisen saaminen vaaditulle tasolle.Näissä onnistuttiin mielestäni nopeassa ajassa aika hyvin löytämään suunnan mihin ollaan menossa.'Tämä projekti jatkuu vielä , mutta ollaan nyt jo oikealla tiellä.

Miltä muut joukkueet vaikuttivat?

Akilles joka oli meidän ensimmäinen mittari oli jo nyt vahva paketti . Pelimme oli äärimmäisen vauhdikas tilanteita riitti ja virheitä.Hallitseva mestari ei ole pienten muutosten jälkeen missään nimessä heikentynyt. Vaan on äärimmäisen hyvin hyökkäävää ja puolustava joukkue.Aiheuttaa karvauksellaan kovan paineen vastustajan puolelle , missä oltiin välillä vaikeuksissa . Sekä hyökkäävät isolla leveydellä minkä puolustaminen on haastavaa. Mutta pelissä 10 vs 10 tilanteessa olimme hyvin mukana . Paineen alla teimme muutaman virheen mistä killen rankaisi. Sekä luistelevana joukkueena kääntää pelin nopeasti mistä oli tuloksena toisen jakson alkuun 1-3 maali. Akilleksella oli tuossa pelissä laadukkaampia maalinteko paikkoja ja ansaitsivat voittonsa. Mutta pelistä jäi itselle ihan hyvä maku .Pystymme omalla pallollisella pelillä heidät kyllä haastamaan. Virheisiin ei heitä vastaan ei ole. Pelin aikana havaitsimme heidän vähän heikommat paikat mikä antaa jatkoa ajatellen uusia ideoita meille. Mutta sarjan ehdoton suosikki kyseessä joka tulee olemaan vaikeasti voitettavissa.

Kampparit oli totutun kypsä joukkue jolla on vahva pelitapa ollut jo monet vuodet. Toki joukkue on taas muuttunut , mutta tuon pelitavan takia joukkue on vuodesta toiseen laadukas. Vaikka nuoria ajetaan sisään välillä jopa isolla kädellä . Silti joukkueen suoritustaso on vahvalla pohjalla.Heitä vastaan pelasimme hieman erikoisen pelin ja ottelun tulos oli aika raju koko pelin kuvaan nähden. Mutta siihen on monta syytä .Ensinnäkin vaikka palloa hallitsimme niin hallinta oli liikaa meidän puolustusalueen puolella . tuossa pelissä meidän liikkeet ja ajoitukset olivat väärään suuntaan hyökkäys näkökulmasta. Näin ollen Kampparit pääsi helpolla meitä puolustaessa. Kampparit oli taas äärettömän tehokas tilanteisiin nähden ja iskivät hienosti vastaan oikeaan aikaan kun oli paikka. Me itse taas hukattiin lähes 20 kulmaa ja yhden pilkun mikä olisi saattanut muuttaa pelin kulkua.Ja puolustaessa olimme pallon alapuolella kyllä , mutta pallolliseen emme saaneet tarvittavaa painetta ja siinä tilanteessa Kampparit pääsivät turhan helpolla.Peli ei missään nimessä ollut meiltä katastrofi vaikka päättyi 6-1. Vaan monien asioiden summa ja syyt tässä vaiheessa kautta ymmärrettäviä.Niitä asioita oltiin Oulussa juuri kehittämässä.

OLS oli joukkueena mennyt eteenpäin. Joukkue puolusti kurinalaisesti ja useampi pelaaja pyrki peliä rakentamaan mikä oli hienoa nähdä. Nyt peli ei ollut liikaa Dolkin varassa mikä varmasti antaa Dolkille lisää liikkumavaraa kauden aikana . Joukkue tulee olemaan varsinkin Oulussa vaikeasti voitettava joukkue .Meidän kohtaamisessa pelasimme ehjimmän pelin puolustus suuntaan koko turnauksessa. Mikä näkyi vastustajan maalipaikoissa . Niitä ei ollut hirveän montaa ja loput Rantanen selvitti tyylikkäästi. Ja tällä kertaa meidän pallollinen pelimme rakentui enemmän vastustajan alueella ja sitä kautta loimme vaarallisia tilanteita paljon. Ja saimme pidettyä palloa hyökkäysalueella hyvällä liikkeellä ja pallon liikuttelulla. Hyvä päätös turnaukselle saimme korjattua tiettyjä asioita turnauksen aikana ja päätimme turnauksen voittoon.

Ketä haluaisit nostaa esille omista onnistujista?

Joukkueemme sisältä ei ole helppoa nostaa ketään yksittäistä pelaajaa esille. Ehkä meidän joukkueen tasaisin suorittaja oli Eero Paavola joka oli hyvin aktiivinen ja osallistui hyvin pelinrakenteluun sekä päättämään hyökkäyksiä. Ville Aaltonen toi uutena pelaajana meille vahvaa osaamista pallolliseen peliin ja varsinkin puolustus suuntaan teki kova duunia ja monen monta riistoa . Kasper Perden teki taas juuri sitä mitä häneltä odotamme ja on vahva puolustuspään fyysinen pelote. Mutta kaikki ukot tekivät hyvää duunia joukkueelle , kun saamme joukkueena liikkeen yhtenäiseksi tulee uusia nimiä lisää. Tähän voisin listata vielä lisääkin, mutta annetaan toisella kertaa sitten uudet nimet paperille. Nämä kolme oli ehkä ne mitkä tällä kertaa nousi enemmän minun silmissäni esille.

Narukerän vahvuus kaudella 2020-2021?

Narukerä on luisteleva ja hyvin palloa liikutteleva JOUKKUE. Kun joukkue puolustaa ja hyökkää Joukkueena on meillä avaimet mihin oveen tahansa.

Miten Narukerän ohjelma jatkuu?

Nyt treenataan laadukkaasti miten nyt hallissa voimme. Isolle jäälle saatamme juuri keritä ennen starttia . Lämpötilat Porissa sen verran lämpimät, että sekin voi siirtyä vielä kauden avauksen jälkeen. Mutta se on asia mihin nyt emme pysty vaikuttamaan. Teemme omaa duunia niin hyvin kuin pystymme. Kauden avauksessa on joka tapauksessa Narukerä valmiina kauden koitoksiin.

Uskallatko jo veikata kuka vie runkosarjan? Jos Narukerä ei ole ykkönen, mikä on sijoitus?

Ennustaminen on äärimmäisen vaikeaa. Mutta kuten aiemmin jo sanoin Akilles on vahva ennakkosuosikki. Me olemme tehneet joukkueena 3 vuoden projektin ja tämä on projektin viimeinen kausi. Joka vuosi ollaan parempia on ollut meidän teema. Viime kaudella olimme runkosarjassa kolmansia . Joten ehdottomasti tarkoituksena on olla taas vähän parempi. Eli vastaus kysymykseen jos me emme ole runkosarjan ykkösiä olemme kakkosia. Toki kovia kilpakumppaneita on Akilleksen lisäksi. JPS on vahvistunut. Veiterä on varmasti vaarallinen . Kampit tulee hätyyttelemään kärkisijoja . Jotta urheilussa mennään eteenpäin Täytyy tavoitteita olla. Ja meidän tavoite on olla taas vähän parempi Narukerä.

Kiitokset Narukerän Päävalmentaja Tuomas Erkkilälle mukavasta rupatteluhetkestä...