LRK

- SEURATIEDOT -


Länsi-rajan Konkarit, LRK
Kaupunki: Tornio
Perustamisvuosi: 1980


Postiosoite: Pasi Hiltunen, Kallioputaankatu 9, 95420 Tornio, puh 0400 798488, pasi.hiltunen72(at)gmail.com

Puheenjohtaja: Jukka-Pekka Leiviskä, jukka-pekka.leiviska(at)expert.fi

Kotikenttä: nimi ja yhteystiedot: Remium Arena, HaaparantaSeuran Internet-sivut: https://lrk.kotisivukone.com/2


Miesten SM-mitalit: - SM-kultaa, - SM-hopeaa, ja - SM-pronssia.LRK aloittaa neljättä kautta pääsarjassa ja on 60. joukkue miesten SM tasolla.

LRK perustettiin 15.04.1980. Seuran jääpallotoiminta on kuitenkin paljon vanhempaa perua, sillä jo 1970-luvulla pelattiin jääpalloa usean joukkueen voimin. TPV:n (nyk. TOPV) jääpallotoiminnan voimakkaasti paisuessa noihin aikoihin, ei kaikille pelaajille riittänyt pelipaikkoja eri ikäryhmien ykkösjoukkueissa, jolloin liiton ja piirin pelejä pelattiin TPV 2 tunnuksen alla. Koska kakkosjoukkueessa pelaaminen saattoi monesti tuntua alentavalta, niin keksittiin LRK.

LRK:n merkittävin seurajohtaja on ollut Matti Pajunen. Matti Pajunen on Tornion jääpallon arvostettu grand old man. Hän on toiminut aktiivisesti Tornion Palloveikkojen jääpallossa yli 20 vuotta ja ollut seuran puheenjohtajana 1974-1982. Pajunen oli myös aloitteen tekijänä ja perustajajäsenenä, kun Länsi-Rajan Konkarit perustettiin 1980. Hän on toiminut LRK:n puheenjohtajana alusta alkaen ja toimii mainitussa tehtävässä edelleen.

Suomen A-maajoukkue on toistaiseksi voittanut kerran miesten maailmanmestaruuden. Joukkueessa pelasi neljä LRK:n kasvattia Pasi Hiekkanen, Markus Hiukka, Marko Miinala, Vesa Vuokila.

Miesten MM-kisoissa on edellä mainittujen lisäksi pelanneet seuran kasvatit ennen ja myöhemmin: Heikki Hyvönen, Kari Perkaus, Antti Ekman, Pekka Hiltunen, Mikko Lukkarila ja Marko Herajärvi, Sami Harjuoja.yllönen, Juho Liukkonen, Mikko Hyvönen ja Joni Maaranen.


VALMENTAJAT 1999-

NIMI: VUODET:
Pekka Hiltunen, Jussi Hyry 2019-21
Pekka Hiltunen, Antti Ekman, Tuomas Mokko 2018-19
Markus Hiukka, Mika Jussila 2017-18